Pomoč in svetovanje

Z veseljem smo na voljo za pomoč in informacije pri izbiri, montaži in vzdrževanju!

NOVO!
Pomembni nasveti pri nakupu čistilne naprave!

Priporočite vsebino!

Iskanje

Povpraševanje

Izpolnite enostaven obrazec in v najkrajšem času vam bomo poslali brezplačno informativno ponudbo.

AKCIJSKA PONUDBA

akcije

Pogosta vprašanja


1. Kako biološka čistilna naprava deluje?

Oglejte si podstran Postopek čiščenja za potek delovanja čistilne naprave

 

2. Kaj pomeni kratica SBR?

SBR je čistilni proces, sistem. Kratica izhaja iz angleškega jezika in pomeni Sequencing Batch Reactor, t.j. zaporedni prekatni reaktor. Ostali postopki so sestavljeni iz treh delov in se odvijajo v treh prekatih, Ta čistilni proces pa potrebuje dva zaporedna prekata. V prvem se opravi mehansko predčiščenje, v druge pa se odvijeta dva procesa in sicer biološko prečiščevanje in usedanje. S tem ni potreben tretji prekat - usedalnik.

 

3. Kakšna je poraba energije?

Naše SBR čistilne naprave so znane po nizki porabi energije. Za primer poglejmo model Klärofix C, kjer je pri tipu za 4 osebe moč kompresorja samo 45 W, pri tipu za 6 oseb 64 W in pri modelu za 8 oseb le 86 W. Skratka manj kakor je moč povprečne žarnice v gospodinjstvu (100 wattov). 

 

4. Ali je napravo kdo testiral in ima kakšen certifikat?
Ali je napravo kdo testiral in ima kakšen certifikat? Naprave imajo več dovoljenj nemškega instituta za gradbeništvo (Deutsche Institut für Bautechnik) Berlin, poseduje tudi zapisnik laboratorija za vode Veolia iz Francije. Napravo po standardu EN 12566-3.del je predvsem testiral verificiran institut PIA-Aachen iz Nemčije. Vsi testi so bili uspešni. Najpomemnbejši dokument je CE-oznaka za kompletno napravo, ki vsebuje zraven potrebnih standardov tudi standard SiSt - EN 12566-3.del. kateri je zakonski predpisan v EU in seveda v RS.

Copyright 2013 - 2018 © Aqua Tehnika Maribor d.o.o. - Vse pravice pridržane | Kazalo strani | Kontakt