NAŠ NASVET

Skrbno izberite vašo čistilno napravo in zanesljivega dobavitelja, kajti po nakupu napačnega produkta, je izbor težko popraviti!

Imate vprašanje? Želite ponudbo? Stopite v stik preko kontaktnih podatkov!

Mala biološka čistilna naprava OXY-genius-B1®


Glavne prednosti male čistilne naprave OXY-genius-B1

  • Velika varnost
  • Visoka moč prečiščevanja
  • Majhna poraba energije
  • Dolgi garancijski roki
  • Vsa potrebna dokumentacija
  • Pomoč pri nakupu

Vrhunska mala čistilna naprava OXY-genius-B1

OXY-genius-B1 je vrhunska SBR čistilna naprava našega lastnega razvoja z visokokvalitetnimi komponentami iz Nemčije. Učinek čiščenja se v celotnem obdobju delovanja ne spreminja, deluje praktično brez okvar in motenj dolga leta.

Garancija tudi do 10 let!

Čistilna naprava OXY-genius-B1 je tehnično preizkušena naprava visokega kakovostnega razreda z 2, 3- do 10-letno garancijo na vse tehnične dele. Po dveh oziroma treh letih serijske garancije, lahko to podaljšate za nadaljnjih 7 let pri samo enem rednem servisu letno, ki ga bo v prihodnje verjetno predpisovala tudi zakonodaja za vse male čistilne naprave.

Nizka poraba energije

Naše SBR čistilne naprave so znane po nizki porabi energije. Primer: OXY-genius-B1, kjer je pri tipu za 2-6 oseb moč kompresorja samo 60 W, pri tipu za 4-8 oseb 80 W. Skratka manj kakor je moč povprečne žarnice v gospodinjstvu (100 watt). Poraba električne energije za tip 2-6 PE je samo 0,37 Kw/h dnevno. Zagotavljamo dobavo, vzdrževanje, montažo in servis

Zagotavljamo strokovno svetovanje, dobavo, montažo, zagon, servis čistilnih naprav OXY-genius-B1® ter betonskih posod TIBA Avstrija.

OXY-genius-B1® za 2 do 50 uporabnikov

Mala SBR čistilna naprava vrhunske kakovosti, naše lastne proizvodnje z opravljenim testiranjem po SIST-EN 12566-3 in vso ostalo potrebno dokumentacijo. Učinek čiščenja se v celotnem obdobju delovanja ne spreminja, ter deluje dolga leta brez okvar in motenj. Garancijska jamstva so od 2 do celo 10 let.


Čistilna naprava za obrt in gostinstvo Klaropro


Ta čistilna naprava deluje pravtako po postopku SBR, prilagojena je posebej za težje pogoje kjer dotoki odpadne vode močno nihajo. Klaropro je za ta namen tako konstruiran, da ima dodatni zalogovnik vode (Puffer) kjer se voda v času prevelikih dotokov shranjuje in predela v času manjših dotokov. Zaradi te značilnosti je lahko čistilna naprava manjše kapacitete s čemer je posledično zmanjšan strošek nakupa in zboljšan učinek prečiščevanja v času manjših pritokov odpadne vode.

Primer: Obrat za kmečki turizem obratuje po navadi ob vikendih in bi takrat potreboval zaradi velikega števila gostov čistilno napravo velike zmogljivosti. Med tednom ta obrat miruje ali ima malo gostov, bi torej potreboval čistilno napravo manjše zmogljivosti. Klaropro je v tem primeru srednje zmogljivosti, ker odpadno vodo v času preobremenitve shrani v zalogovnik in jo prečisti v času podobremenitve. Na tak način, naprava deluje konstantno kot pod normalnimi pogoji, kar ugodno vpliva na učinek prečiščevanja in na porabo energije.IBA Avstrija.

Kläropro za obrt in gostinstvo

Čistilna naprava SBR, je prilagojena za težje pogoje, kjer dotoki odpadne vode močno nihajo. Klaropro je konstruiran z dodatnim zalogovnikom vode (Puffer), kjer se voda v času prevelikih dotokov shranjuje in predela v času manjših dotokov. Posledično je strošek nakupa manjši in izboljšano prečiščevanje v času manjših pritokov odpadne vode.


Klarocom - komunalna čistilna naprava


To je sistem nad 50 PE (uporabnikov),je namenjen za prečiščevanje večje količine odpadne vode. Takšna čistilna naprava, katera seveda tudi deluje po zanesljivem postopku SBR se vgrajuje na področjih strnjenih naselij, vasi in mest s skupnim kanalizacijskim vodom. Clarocom mora imeti določenega in usposobljenega upravljalca, kateri skrbi za nemoteno delovanje te naprave, opravlja ustrezne monitoringe, odvoze mulja, itd., kakor jih določa zakonodaja RS in EU.


Krmiljenje OXY-genius-B1


Zelo inteligentna in za uporabnika enostavna krmilna naprava. Ta naprava je zasnovana tako, da je uporabnik brez skrbi glede delovanja naprave. Elekronika ne potrebuje pomoči s strani uporabnika, ni pomembno nihanje pritokov ali število uporabnikov v mejah kapacitete naprave. Tudi daljše odsotnosti uporabnikov oz. prekinitve dotokov krmiljenja ne motijo, do 14 dni se tudi učinek čiščenja bistveno ne spremeni. Po izpadu električne energije se naprava spet samodejno vklopi po vzpostavitvi omrežja. Pri vsem tem, naprava deluje izredno varčno glede porabo električne energije.

Dimenyije brez Omarice: 42 x 30 cm, dimenzije omarice: 60 x 40 x 26 cm

Prostor mora biti odmerjen cca. 10 cm iz vseh strani več, ker so spodaj ivodi cevi, na straneh pa odprtine za dovod zraka.

Tehnika OXY-genius-B1 izpolnjuje tudi zahteve z zaščiteno krmilno omarico za zunanji ali notranjo vgradnjo in prepoznavanjem izpada elektrike z akustičnim in optičnim alarmom. Naprava ima vgrajen interni spomin eventualnih napak, beleži obratovalne čase itd.


 

Delovanje čistilne naprave


Proces SBR (sequencing batch reactor = zaporedni prekatni reaktor) je najstarejši in najbolj preizkušen čistilni proces nasploh. V nasprotju z ostalimi postopki, pri katerih imamo tri stopnje čiščenja, pri tem zadoščata le dve.

Na prvi stopnji se izvaja mehansko predčiščenje, na drugi pa sta v enem prekatu združena biološko prečiščevanje in posedanje. Tako dodatni vsedalnik ni več potreben.Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih.