Pogosta vprašanja

Imate vprašanje? Želite ponudbo? Stopite v stik preko kontaktnih podatkov!

1Kako biološka čistilna naprava deluje?

Oglejte si podstran Postopek čiščenja za potek delovanja čistilne naprave

2Kaj pomeni kratica SBR?

SBR je čistilni proces, sistem. Kratica izhaja iz angleškega jezika in pomeni Sequencing Batch Reactor, t.j. zaporedni prekatni reaktor. Ostali postopki so sestavljeni iz treh delov in se odvijajo v treh prekatih, Ta čistilni proces pa potrebuje dva zaporedna prekata. V prvem se opravi mehansko predčiščenje, v druge pa se odvijeta dva procesa in sicer biološko prečiščevanje in posedanje. S tem ni potreben tretji prekat – vsedalnik.

3Kakšna je poraba energije?

Naše SBR čistilne naprave so znane po nizki porabi energije. Za primer poglejmo OXY-genius-B1, kjer je pri tipu za 2-6 oseb moč kompresorja samo 60 W, pri tipu za 4-8 oseb 60 W. Skratka manj kakor je moč povprečne žarnice v gospodinjstvu (100 wattov).

4Ali je napravo kdo testiral in ima kakšen certifikat?

Naprave imajo opravljeno prvo 38 tedensko testiranje po standardu SIST-EN 12566-3.del od EU priglašenega slovenskega laboratorija. Vsi testi so bili uspešni. Izjava o skladnosti se pravtako nanaša na mnenje tega laboratorija in nosi s tem CE-oznako za kompletno napravo. OXY-genius-B1 izpolnjuje potrebne standarde,  kateri so zakonski predpisani v EU in še posebej v RS, zato ima priloženo vso potrebno dokumentacijo.


Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih.