Navodila za vgradnjo

Imate vprašanje? Želite ponudbo? Stopite v stik preko kontaktnih podatkov!

Priprava jame


Izkop mora biti narejen po načrtu, ki ga prejmete od Aqua Tehnike Maribor d.o.o., glede na velikost zbiralnika. Višina mora biti čim bolj točna, širina jame pa približno pol metra širša kot je zunanji premer posode.

Dno mora biti poravnano/ravno, v nasprotnem pokrov na posodi ne bo poravnan z ostalo površino (tlakovci, beton, asfalt, zelenica…). Dno poravnate z zemljo, v primeru skalnatega terena nasujete plast peska ali drobnega gramoza. Potrebe po dodatnem betoniranju ni! V primeru podtalnice je potrebna večja pozornost pri natančnosti glede globine izkopa, čeprav podtalnica ni moteča za vgradnjo in obstojnost betonske posode.

Do prispetja našega vozila mora biti jama izkopana, utrjena in pripravljena za vgradnjo zbiralnika!


Priprava cevi (mere cevi so notranje)


  • Za dotok in iztok pripravite cev DN 125, za električni kabel v konus pa cev DN 100;
  • Vse cevi morajo segati ca.10 cm v notranjost rezervoarja;
  • V posodi so že tovarniško nameščena vsa potrebna tesnila;
  • Možnost dostave betonskih zbiralnikov mora biti zagotovljena:
  • do mesta dostave mora biti teren prevozen za vozilo z dvigalko.
  • do jame mora biti zagotovljen dostop v oddaljenosti vsaj 5 metrov do sredine jame oz. po dogovoru
  • skupna teža do max 40 ton (običajno pb 20 ton)
  • širina 3 m ter na samem mestu raztovarjanja skupaj ca. 5-10 m širine, višina do 4 metre ter na samem mestu raztovarjanja skupaj ca. 7 m višine (upoštevati predvsem strehe hiš, krošnje dreves) dostop vzvratno do mesta razlaganja mora biti zagotovljen po stabilni podlagi (zelenice in vrtovi zlasti v deževnem vremenu niso primerni, ker se zaradi teže vozila lahko pojavijo tudi globje vdolbine v podlago).


Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih.