Navodila za vgradnjo betonskih posod za čistilni napravo in deževnico

Imate vprašanje? Želite ponudbo? Stopite v stik preko kontaktnih podatkov!


PRIPRAVA JAME ZA ČISTILNO NAPRAVO

Izkop mora biti pripravljen po načrtu glede na višino in obseg betonske posode (prejmete ga s ponudbo). Višina izkopa mora biti čim bolj natančna; širina izkopa pri posodah premera 220 cm je najmanj 270 cm, pri posodah premera 270 cm pa najmanj 350 cm, zlasti če se posode tudi lepijo).

Dno mora biti vodoravno in popolnona poravnano (z zemljo, v primeru skalnatega terena nasujete plast peska ali gramoza) zato, da bo pokrov po zaključeni postavitvi poravnan z ostalo površino. Betonska plošča ni potrebna, vendar se po želji naročnika lahko pripravi.

Do prispetja vozila s posodo, mora biti jama pripravljena za postavitev. Čakanje na postavitev se zaračunava po ceniku oz. ponudbi.


PRIPRAVA CEVI ZA ČISTILNO NAPRAVO

Ustrezna tesnila za posode vam pošljemo po pošti oz. prispejo s posodo. Vse cevi vstavlja naročnik in morajo segati pb. 10 cm v notranjost posod, pripravite jih do montaže naprave.

A: posoda za čistilno napravo

Za dotok in iztok pripravite cev DN 110/100 oranžne barve, namenjene za vkop v zemljo.

Vrtina v konusu je namenjena namestitvi cevi za 4 povezovalne ce vi za zrak, premera je 110 cm in sega od nameščene krmilne enote do/v konus betonske posode.

Posoda naj ne bi bila vec kot 12 m oddaljena od hiše (v ponudbi je zajeto skupno 10 m povezovalnih cevi).

Pred steno se sme cev za kabel reducirati na rninimalno DN 70 mm.

Če želite postavitev posode v večji oddaljenosti od hiše, je potrebno to sporočiti predhodno, saj se mora preveriti morebitna menjava kompresorja ter dodatne dolžine cevi.

B: rezervoarji za vodo

Za dotok in iztok pripravite cev DN 125

Za vrtino v konusu pripravite cev DN 100 / 110 (za sesalno cev črpalke, hidrofor, el. kabel…)


MOŽNOST DOSTAVE BETONSKIH POSOD MORA BITI ZAGOTOVLJENA:

Do mesta postavitve mora biti teren prevozen za vozilo z dvigalko(podobne zahteve kot za dostavo npr. 4-osne hruške z betonom, površina utrjena)

  • skupna teža do max 40 ton (pri manjših posodah do pb. 20 ton)
  • dolžina do max 18 m (pri manjših posodah do pb. 9m)
  • širina do 3 m ter na samem mestu raztovarjanja skupaj ca 9 m širine
  • višina do 4 metre ter na saumem mestu raztovarjanja skupaj ca. 7 m višine.

Do jame mora biti zagotovljen dostop v oddaljenosti:

  • posoda 4,25 m3 se postavi v oddaljenosti do 5-7 m
  • 6,5 m3 = 4-5 m3 se postavi v oddaljenosti do 4-5 m
  • 8-10 m3 m3 = 4-5 m3 se postavi v oddaljenosti do 4 m
  • oz. po dogovoru

V primeru onemogočene postavitve mora naročnik sam zagotoviti dvigalo — lahko tudi naknadno, po dostavi posod – dostop vzvratno do mesta raztovarjanja mora biti zagotovljen po stabilni podlagi (zelenice in vrtovi niso primerni!). Na neprimerni podlagi se zarad teže vozila lahko pojavijo globje vdolbine v podlago oz. za vozilo dostop ni mogoč. Voznik v tem primeru sme odkloniti postavitev, če smatra, da je le-ta prenevarna.


Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih.